BEL FITIĞI AMELİYATI TEHLİKELİ Mİ?

Paylaş:
A+A-

Bel fıtığı ameliyatı tehlikeli mi?
Bu ameliyatı geçiren profesyonel seslendirme sanatçısı sevgili İbrahim Bey bu süreci sizler için anlattı...
Bel fıtığı ameliyatı olması önerilerin her hastanın sorduğu ilk soru..
Aynı zamanda toplumumuzda en çok suistimal edilen hastalıkların başında geliyor bel fıtığı. Öyle ki Komedyen Cem Yılmaz'ın bile esprilerine konu olan bir hastalık. Ameliyat korkusundan hastalar kendilerini hekim dışı insanlara bile emanet edebiliyor.
Bel fıtığında cerrahi kararı 2 kritere göre veriyoruz. Birincisi ilaç ve fizik tedavi uygulamalarına rağmen geçmeyen ağrı, ikincisi bacaklarda kuvvet kaybı. Eğer bu kriterlere uyuyorsanız mikrocerrahi tek ve en iyi seçenektir. Günümüz yüksek teknolojili cihazlar ve ameliyat mikroskobunun kullanıma girmesi ve bugüne kadar gelişmesiyle birlikte bu cerrahinin riski neredeyse yok denecek kadar az. Öyle gelişmiş cihazlar kullanıyoruz ki bu ameliyatlarda, ameliyat sahasını 40 kata kadar büyüterek bu cerrahiyi geçekleştirebiliyoruz. Yeterince tekrarlanan hareketler ile gelişen el, göz beyin koordinasyonu aynı zamanda bizi de en gelişmiş cihazlardan daha yetenekli yapıyor. Bel fıtığı ameliyatı tehlikelimi diye soranlara hep aynı şeyi söylüyorum. Yüksek teknolojili cihazlar ve iyi bir eğitim almış ellerde bu cerrahi oldukça güvenli.... Randevu almak için lütfen iletişim bilgilerimizi kullanın.

15 Yorum
Mert Yıldırım

Hocam merhabalar.Ben 17 yaşında bir erkeğim.2 gün önce kafamın üst orta kısmını yatağın sivri yerine vurdum ve kafam şişti.Hiç mide bulantım veya baş ağrım yoktu fakat ailemin ısrarı nedeniyle acile gittim, ve beyin tomografisi çekildi.Beynime kan damladığı ve minimal kanama olduğu söylendi ve 1 gün acilde kontrol altında tutuldum.Kontrol altında tutulduğum sürece sadece serum verildi ve beynimin kanı emeceği söylendi.Sabah olduğundaysa son bir tomografi çekilip taburcu edildim..Çok kaygılıyım hocam ben üniversite sınavına hazırlanıyordum herhangi bir fonksiyon kaybı oluşur mu?Cevaplarsanız çok sevinirim teşekkürler...

OP. DR. EYÜP BAYKARA

Hayır hiçbir fonksiyon kaybı olmaz merak etmeyin

Mert Keskin

Hocam son olarak,kafamdaki şiş 1.5 ay olmasına rağmen geçmedi normal midir?Ve ileride bir daha aynı yerde kanama olma riski var mı?Kusura bakmayın çok soru soruyorum tekrardan teşekkür ederim.

OP. DR. EYÜP BAYKARA

Şişlik iner biraz daha zamanla. Hayır aynı yerden kanama olma ihtimali yok.

Dilan çiçek

hocam merhabalar.Benim 15 yaşında bir çocugum var çocugumun kafasını çarpması sonucu acile gittik.Ciddi birşey yoktu 2 gün acilde tutttular beynin kanı emmesi için sonraysa taburcu oldu...Benim merak ettiğim şey ise 2 gün içerisinde 4 defa BT beyin çekildi bunun zararı olur mu ileride hocam?

OP. DR. EYÜP BAYKARA

Hayır hiç bir zararı olmaz

Gamze Ateş

Hocam merhaba mr sonucumda fıtık çıktı sol bacağımda başta yuruyemecegim kAdar çok ağrı vardı ilk hafta iğne ikinci hafta ilaç tedavisine geçtik ama nsaii alerjim çıktıgı için ilacı kestik hir hafta ilacsz sonra da 10 günlük muskazon kullandım farklı bir doktora da gittim fıtığım büyük olduğu için amaliyatsiz asla çözümü olmayacağını söyledi henüz fizik tedavi fln yapilmamisken ve büyük bir his kaybı yokken fıtığın boyutu yeterli bi kriter mi ameliyat olmak için

OP. DR. EYÜP BAYKARA

Hayır tek başına yeterli değil. Bel fıtığında ameliyat kararını 2 kritere göre veriyorum. Birincisi kuvvet kaybı, ikincisi geçmeyen ağrı bu iki kritere uyuyorsan ameliyat gerekir

büsra

hocam bnde 2 tane bel fitigi var ve mr soncunda fitigin yirtik oldigu soylendi henuz ameliyat olmadm ama agrilarm hic gecmiyor 23 yasndayim ve ameliyat olma konsnda tereddutlerim var sabah karsi agrilarla uyaniyrum ve agri kesici icmek zornda kalliyorum ne yapmam lazm

OP. DR. EYÜP BAYKARA

İlaç ve fizik tedaviye rağmen ağrılar geçmiyorsa ameliyat olman gerekir. Emar cd lerinizi ile gelin yardımcı olayım

Ebuzer Erdogan

Hocam benimde sol bacakta kalçadan başlayan ayaklara parmak uçlarına inen geceleri ve sabaha karşı artan ağrılarım mevcut Mr sonucu radyologun tanısı LOMBER SPİNAL MR İNCELEMESİNDE ; Yapılan Tetkik Sekansları : FSE T1 sagital,FSE T2 axial, sagittal Bulgular; Lomber lordoz hafif düzleşmiştir. Posterior vertebral hat düzgün ve kesintisiz olarak izlenmektedir. Vertebraların korpus yükseklikleri ve sinyal intensiteleri normaldir. Spinal kanal normal form ve genişliktedir. İntra spinal kitle lezyonu izlenmedi. L5-S1 intervertebral disk sinyal intensitesi T2 ağırlıklı sekanslarda dejenerasyona sekonder azalmıştır. L5-S1 seviyesinde epidural yağlı planları silen, sol S1 sinir köküne bası oluşturan sol parasantral disk protrüzyonu izlenmektedir. S1 düzeyinde sol anterolateral epidural mesafede sol S1 sinir köküne bası oluşturan yaklaşık 1 cm boyutunda sınırları L5-S1 diskinden ayırt edilemeyen disk ile izointens alan izlenmektedir (ekstrüde disk? sekestre disk?). Kontrastlı Lomber vertebra MRG ile kolerasyonu önerilir. Diğer intervertebral disklerin yükseklikleri ve sinyal intensiteleri normaldir. Disk posterior konturları normal olup, dural kese ve nöral elemanlara bası saptanmadı. Ventral epidural yağlı doku ve nöral foramenler açıktır. Konus medüllaris normal düzeyde ve sinyal intensitesi doğaldır. Paravertebral yumuşak dokulara ait patoloji saptanmadı şeklinde beyin cerrahi Mr görüntülerinde fitigin patladigini ifade etti ayak ve parmaklarım da yaptığı kontrolde güç kaybı olmadığını ifade etti ve ameliyat olmam gerektiğini ifade etti siz ce ameliyat gerekir mi ben ankaradayim isterseniz Mr görüntülerini de gönderebilirim siz ne dersiniz ameliyat gerekir mi acaba

OP. DR. EYÜP BAYKARA

Emar cd si ile gelin yardımcı olayım

Rabia

Hocam merhaba,benim annem bel fıtığı aynı zamanda skalyoz var . 15-20 dk ayakta durduğunda veya yürüdüğünde sağ ayağında uyuşma oluyor ve arada bel ağrısı oluyor. Ameliyat gerekiyor mu veya başka bir çözümü varmıdır

OP. DR. EYÜP BAYKARA

Emar cd si ile gelin yardımcı olayım.

Neşe

Hocam merhaba annem in sağ bacağı feci derecede hergün ağrıyor ne ilaç kullandıysa geçmedi farklı farklı doktorlara çıktı ve hepsi kireçlemeden kaynaklandığını söyledi ve annemin belinde 3tanede fıtık bulunmaktadır .Kadının sağ bacağı artık basamaz oldu .Annem artık doktorada gitmek istemiyor çünkü bıktı kimse çözüm bulamıyor ve hepsi ilaç merhem verip geçiştiriyor kesin çözüm istiyor artık çünkü hergeçen gün ağrıları artmakta

OP. DR. EYÜP BAYKARA

Emar cd si ile gelin yardımcı olayım

Sultan çakır

Merhaba 35yasindayim ve 5aydr gecmeyen aralıklarla devam eden ağrılarım var 5dra gttim keisnlikle ameliyat diyor ve ben cok korkuyorum ameliyat olmaktan ne yapmaliyim Bilmiorum fizik ilac hepsi oldu ama ağrılarım dinmio sirtimda bisi var batio sanki

OP. DR. EYÜP BAYKARA

Emar cd si ile gelin yardımcı olayım

Mustafa DEMİR

İyi günler. Bu gün bel ağrım nedeniyle beyin cerahisine gittim. Bacaklarım da herhangi bir fonksiyon kaybı yok lakin doktor iki fıtığımdan birinin patladığını ve ileri de diğerinin de patlayabileceğini bu nedenle bacaklarımda refleks kaybı olacağını ve ileride idrarımı dahi tutamayacağımı söyleyip ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ameliyatı ise disklerin arasına yerleştireceği keş olarak nitelendirdiği iki aparat ile gerçekleştireceğini söyledi. Sizce ameliyat olmam gerekir mi? 4 gün oldu şiddetli bir ağrım var doğrulmakta güçlük çekiyorum.

OP. DR. EYÜP BAYKARA

Kuvvet kaybınız yoksa ilk etapta ilaç tedavisi denemek gerekir ilaç ve enjeksiyondan fayda görürseniz ameliyata gerek kalmayabilir. Emar cd leriniz ile gelin yardımcı olayım

ERSİN AKTAŞ

Hocam merhaba ben 23 yaşındayım bende 3 aydır bel fıtığı var son günlerde ağrım fazla olmaya başladı doktora gittiğimde bana fıtığın çok ciddi şekilde ilerledigini söyledi ameliyat dedi sonra beyjn cerrahiye gönderdi bel fıtığı ile beyin cerrahisiyle ne ilgisi var

OP. DR. EYÜP BAYKARA

Beyin cerrahisi bin tam açılımı beyin omurilik ve sinir cerrahisi bel fıtığıda omurilik ve sinirleri ilgilendiren bir durum olduğu için bel fıtığına beyin cerrahisi bakar

Mustafa DEMİR

İyi günler hocam. Bir ay ağır bir bel ağrısıyla uyandım. Bel fıtığım olduğunu ve ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Başka bir doktor ise ameliyata ihtiyacım olmadığını söyledi. Krem ve iğne tedavisi sonrası ağrılarım dindi. Şu an ağrım olmamasına rağmen bedenen kendimi halsiz hissediyorum. Bu halsizlik çoğunlukla bacaklarımda. Bu ciddi bir durum mudur olağan mıdır. Teşekkürler.

OP. DR. EYÜP BAYKARA

ilaçlarla ağrınız geçtiyse ameliyata gerek yok. halsizlik bununla ilgili değildir

Yağız erdoğan

Hocam benim bel fıtıgım varda 15 yaşindayım fizik tedavi görüyorum birde ilaç aliyorum ağrilarım tam anlamıyla geçmedi ama eskiden ne yata biliyordum nede hareket eskisine göre iyiyim biraz ama böyle devam edermi ben okulada gidemiyorum bu halle 2 dk yürüyünce ağrılarım başlıyor ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz

OP. DR. EYÜP BAYKARA

Yoğunluktan dolayı web sitesi üzerinden sorular cevaplanmamaktadır. Detaylı bilgi ve randevu için 0212 867 75 00 numaralı hattan iletişime geçiniz lütfen.

ozcan ecem

merhaba hocam bnm bel fıtığm eskidn vardı ama en sonda artk datanamyirdum ayak damarlarm çekiliyordu doktora gittim dedi ameliyyat olmazsan ilerde yatalak kalırsın lutfn cevab verin ne yapa bilirim ameliyyattan da korkuyorum sağ çıkamaym diye

OP. DR. EYÜP BAYKARA

Yoğunluktan dolayı web sitesi üzerinden sorular cevaplanmamaktadır. Detaylı bilgi ve randevu için 0212 867 75 00 numaralı hattan iletişime geçiniz lütfen.

ozcan ecem

merhaba hocam bnm bel fıtığm eskidn vardı ama en sonda artk datanamyirdum ayak damarlarm çekiliyordu doktora gittim dedi ameliyyat olmazsan ilerde yatalak kalırsın lutfn cevab verin ne yapa bilirim ameliyyattan da korkuyorum sağ çıkamaym diye

OP. DR. EYÜP BAYKARA

Yoğunluktan dolayı web sitesi üzerinden sorular cevaplanmamaktadır. Detaylı bilgi ve randevu için 0212 867 75 00 numaralı hattan iletişime geçiniz lütfen.

Yorumunuzu Yapınız