Made in Graphic Adertising Agency London
Haftaiçi 9:00 - 18:00
Cumartesi - 8:00 - 14:00
Kaptanpaşa Mh Darulaceze Caddesi No:14
Şişli Kolan International Hospital
Paylaş:
BEYİN TÜMÖRÜ TEDAVİSİ
 
Beyin tümörü olan hastalar için çeşitli tedavi seçenekleri mevcuttur, bunlar cerrahi tedavi,, kemoterapi ve radyoterapidir..
Beyin tümörlerinin tedavisi, aşağıdaki gibi birçok faktöre dayanır:
 
  • Hasta yaşı, genel sağlık durumu ve tıbbi öyküsü
  • Tümörün tipi, yeri ve büyüklüğü
  • Tümörün yayılma veya nüks olma olasılığı veya tümörün büyüme hızı
  • Özel ilaçlar, prosedürler veya tedaviler için hasta toleransı
 
En iyi tedavi şekli ile ilgili karar hasta ve doktor ile birlikte  alınır... Beyin tümörü tedavisi için herkese uygulanacak standart bir tedavi yoktur. Tedavi şekli her hastaya göre farklılık gösterir...
Ayrıca multidisipliner bir takım olarak adlandırılan sağlık ekibi, tıbbi onkologlar, radyasyon onkologları, beyin cerrahları, fizik tedavi uzmanları ve diğer uzmanları içerebilir...
 
STANDART TEDAVİLER
 
-BEYİN TÜMÖRÜ AMELİYATI: Cerrahi, genellikle bir beyin tümörü için kullanılan ilk tedavidir..
Ameliyatın amacı, çevreleyen sağlıklı beyindeki hasarı en aza indirirken, mümkün olduğunca tümörün tümünü çıkarmaktır. Bazen tüm görünür tümör dokusunu çıkarmak güvenli olmayabilir veya mümkün değildir, çünkü tümör beynin önemli alanlarına çok yakındır...
 
Ameliyatın diğer amaçları:
 
  • Doku tanısı konularak tümürün tipinin belirlenmesi
  • Beyindeki baskıyı hafifletmek için. Bu semptomları iyileştirebilir ve kişinin semptomları kontrol etmesi için ihtiyaç duyduğu ilaç miktarını azaltabilir
  • Radyoterapi ve kemoterapi ile tedavi edilecek tümör miktarını azaltmak. Bu tedaviler daha iyi tolere edilebilir ve tedavi edilecek daha az tümör kalırsa bu tedavilerin yan etkileri daha düşük olabilir.
Beyin tümörü, konuşmayı veya hareketi ya da başka bir hayati işlevi kontrol eden beynin bir kısmının yakınında yer alıyorsa, uyanık beyin ameliyatı tercih edilebilir. Beyin yüzeyi açığa çıkarıldığında hasta uyanır ve beynin konuşma, hareket veya görmeyi kontrol eden belirli bir bölümünü bulmak için özel elektriksel stimülasyon teknikleri kullanılır. Bu, tümörü çıkarılırken beyin hasarından kaçınılır..
Bazen tümör beyinde cerrahi olarak müdahale edilemeyecek bölgelerde yerleşebilir. Bu durumda, diğer tedavi seçenekleri gündeme gelir.
 
-RADYOTERAPİ: X ışınları ve diğer radyasyon formları, tümör hücrelerini tahrip edebilir veya tümör büyümesini geciktirebilir. Radyoterapi, yüksek dereceli tümörleri olan herkese bu tedaviyi uygulayacak kadar iyiyse önerilir çünkü hayatta kalma süresini uzatabilir.
 
Radyoterapiye, yüksek dereceli tümör tanısından sonra mümkün olan en kısa sürede başlanmalıdır; cerrahi yara iyileşince genellikle ameliyattan iki ila altı hafta sonra. Tedavi genellikle pazartesiden cumaya yaklaşık altı hafta sürer.
Tümör büyürken veya daha yaygın hale geldiğinde veya ameliyat uygun olmadığında radyoterapi verilebilir.  
 
-KEMOTERAPİ: Kemoterapi, kanser hücrelerini öldürmek için, genellikle kanser hücrelerinin büyüme ve bölünme yeteneğini durdurarak ilaçların kullanılmasıdır.
 
Kemoterapinin amacı, ameliyattan sonra kalan kanser hücrelerini yok etmek, tümörün büyümesini yavaşlatmak veya semptomları azaltmak olabilir. Kemoterapi tipik olarak ameliyat sonrası ve muhtemelen radyoterapi ile birlikte verilir. Kemoterapi ilaçları direk damardan  veya doğrudan beyin omurilik sıvısına (BOS) enjeksiyon yoluyla veya oral yolla verilebilir.
Tedavi için yeterince iyi olan glioblastoma multiforme (GBM) olan tüm hastalar için kemoterapi önerilir . Kemoterapi normal olarak radyoterapi ile aynı anda başlar ve normalde radyoterapiden sonra altı ay boyunca devam eder. Kemoterapi kullanılıyorsa, grade III astrositom gibi daha düşük dereceli tümörleri olan kişiler için radyoterapiden sonra verilir.
Bazı durumlarda, bir kemoterapi ilacı içeren implantlar ameliyat sırasında görünür tümör çıkarıldıktan sonra kalan boşluğa yerleştirilir.
 
-RADYOCERRAHİ: Geleneksel radyoterapi formları, hem sağlıklı hem de tümör dokusunu tümör büyümesini azaltmak için yüksek doz radyasyona maruz bırakır. Radyocerrahi olarak adlandırılan daha yeni radyoterapi yöntemleri sadece tümör dokusunu ve minimal çevreleyen dokuyu radyasyona maruz bırakarak son derece hassastır. Tümörün kesin olarak hedeflenmesi sayesinde, gerekli doz sayısını ve tedavi ile ilişkili riskleri ve yan etkileri azaltan daha yüksek radyasyon dozları kullanılabilir. 
 Randevu almak için lütfen iletişim bilgilerimizi kullanın.
0 Yorum
Yorumunuzu Yapınız