Made in Graphic Adertising Agency London
Haftaiçi 9:00 - 18:00
Cumartesi - 8:00 - 14:00
Mimar Sinan Mah, Mimar Sinan Cd. No:72
34570 Silivri/İstanbul | Özel Silivri Anadolu Hastanesi
Paylaş:
Bosna'dan gelen hastamız uzun süredir bel fıtığından dolayı bel ve bacak ağrısı çekiyordu. Kendi ifadesiyle ağrıları o kadar artmıştı ki günlük yaşamını, iş hayatını etkilemeye başlamıştı. Ağrıya yönelik tedaviler ve fizyoterapi seanslarından sonra ağrısı geçmediği için ameliyat olmaya karar verdi. Geleneksel açık bel fıtığı ameliyatına yönelik endişeleri nedeniyle  araştırmaları sonucu full endoskopik bel fıtığı yöntemimizi duyarak bize başvurdu. Full endoskopik bel fıtığı ameliyatı olan Veli Bey başarılı bir ameliyat sonrası ikinci saatte yürüdü ve beşinci saatte taburcu oldu. Ertesi gün normal yaşantısına dönüş yaptı. 

Full endoskopik bel fıtığı ameliyatı nedir?

Full endoskopik bel fıtığı ameliyatı (tam kapalı) bel fıtığı tedavisinde devrim niteliğinde bir yöntem olarak karşımıza çıkar. Sadece 4 milimetrelik bir delikten girilerek, özel aletlerle sinire baskı yapan fıtığın çıkartılmasını içerir. Minimal invaziv bu yaklaşım, hastaların ameliyat sonrası hızla iyileşmelerini ve kısa sürede normal yaşamlarına dönmelerini sağlar.

Daha hızlı iyileşme, daha az ağrı ve yüksek ameliyat başarısı en büyük artılarıdır. Bu durumu şu şekilde düşünebiliriz. Ameliyat sadece 3-4 milimlik bir açıklıktan gerçekleştirildiği için cerrahi işlem çevre dokulara diğer yöntemlere göre çok daha az zarar verir. Bu nedenle hızlı sürede iyileşmeye olanak tanır. Ameliyatın getirdiği riskleri azaltır ve tedavi süresini kısaltır.

Endoskopik cerrahi prosedürü

Endoskopik disk ameliyatı sırasında hasta yan ya da yüz üstü pozisyonda yatar. Bu tercih fıtığın bulunduğu bölgeye, fıtığı nasıl ulaşılabileceğine göre değişir. Cilt sterilize edildikten ve cerrahi yaklaşım hesaplandıktan sonra ameliyat edilecek bölgeye milimetrik hassasiyetle endoskop yerleştirilir. Ameliyat öncesi hangi açıdan fıtığa ulaşılacağı cerrahlar tarafından hesaplanmaktadır. İşlem kemik dokusuna zarar vermeyecek şekilde kas dokusundan yapılacak şekilde planlanır. Endoskopta bulunan ve sinyali monitörlere iletilen bir kamera aracılığıyla gerçek zamanlı izleme mümkündür. Ameliyat sırasında endoskop içerisnden fıtıklaşmış disk dokusu küçültülür ve çıkartılır. Gerekliyse diskte daha iyi kan dolaşımını sağlamak için bölgeye özel bir işlem yapılabilir. Ameliyat sonunda yara tedavi edilir ve steril olarak kapatılır.

Cerrahi hangi hastalıklar için uygundur?

Full endoskopik bel fıtığı ameliyatı lomber omurgadaki hemen hemen her türlü fıtık için uygundur. Cerrahide omurgaya açık cerrahi yaklaşımla ulaşmak yerine, omurgadaki doğal kemik açıklıklarından endoskop yardımıyla omurgaya erişim sağlanır. 

Full endoskopik disk cerrahisinin güvenliği ve başarı oranı

Son yıllarda endoskopik disk cerrahisinde başarı oranı %95'in üzerine çıkmıştır. Teknolojideki gelişme, aletlerin iyileştirilmesi ve cerrahların bu yöntemle yaptıkları ameliyatlarda deneyimlerinin artması yüksek düzeyde başarı oranıyla sonuçlanmaktadır.

Cerrahi sonrası spor yapabilir miyim?

Endoskopik disk ameliyatından belli bir süre sonra tüm sporlar tekrar yapılabilir. 2-3 hafta sonra yüzme, bisiklete binme gibi sporlara izin verilir. Diğer spor faaliyetleri ise ameliyattan sonra 4-6 hafta sonra kademeli olarak yapılabilir. 

Sonuç

Tıbbın günümüzde ulaştığı son nokta olan full endoskopik bel fıtığı ameliyatı ağrısız, hızlı ve yüksek başarı oranıyla öne çıkmaktadır. Yüzde doksan beş civarı ameliyat sonrası başarı oranı vardır. Fıtık kalıcı zarar vermeden önce, doktorların cerrahiyi önerdiği noktada ameliyat olmak başarıyı arttırır. Bilgi ve randevu için iletişim sayfamızı kullanabilirsiniz.
0 Yorum
Yorumunuzu Yapınız