Made in Graphic Adertising Agency London
Haftaiçi 9:00 - 18:00
Cumartesi - 8:00 - 14:00
Mimar Sinan Mah, Mimar Sinan Cd. No:72
34570 Silivri/İstanbul | Özel Silivri Anadolu Hastanesi
Skolyoz Olma Riski Kadınlarda Neden Daha Yüksek?
Paylaş:
Yaş, belirtiler genellikle 9-15 yaşları arasında başladığından bir risk faktörüdür. Kadın cinsiyet skolyoz riskini arttırır ve dişiler erkeklere göre daha yüksek omurga eğriliği riskine sahiptir. Skolyozu olan birçok kişi, skolyozlu aile üyelerine sahip olmamasına rağmen, aile öyküsü skolyoz hastalığı riskini artırmaktadır.. Sebebi kesin olarak bilinemeyen omurga eğriliği yani skolyozun kişilerde görülmesi, en çok genetikten kaynaklanmaktadır...
 
Skolyozun çok ciddi bir rahatsızlıktır... “Skolyozun fark edilebilmesi için omurgadaki eğriliğin belli bir açının üzerinde olması gereklidir. Aksi durumda skolyozu fark etmek aile büyüklerinin dikkatine kalmıştır. Bel bölgesindeki omurga eğrili, 30-35 derecelik eğriliğe kadar fark edilemeyebilir. Ancak çocuk kiloluysa, skolyoz ilk fark edildiğinde hasta, ameliyat olacak döneme girmiş olma ihtimali yüksektir. Çocuk zayıfsa ve skolyoz sırt tarafındaysa, durum daha erken yaşta fark edilebilir. Ayrıca ortodontik problemleri olanlarda skolyozun daha fazla görüldüğünü de söylemeliyim..
 
“KORSEYE RAĞMEN SKOLYOZ DERECESİ İLERLEYEBİLİR”
 
“0 ila 25/30 derece arası olan skolyozlarda, hasta ergenlik dönemi gibi hastalığın ilerleme potansiyelinin yüksek olduğu dönemde özellikle takip edilmelidir...
 
35 dereceye kadar olan skolyozlarda korse tedavisi öneriyorum. Korse, başlangıçta günde neredeyse tüm gün takılıyor ve skolyozun başladığı yaşa göre kullanım zamanı uzun sürebiliyor. Fakat, skolyozun korseye rağmen sadece yüzde 60’lık bir ilerleme potansiyeli var. Mevcut tedavi yöntemleriyle skolyoz, kronik bir rahatsızlık olmaktan çıkmış durumdadır. Skolyozu olanlarda omurga 40 derecelik bir açıdan fazla ise hastaya cerrahi müdahale yapmaktayız.. Zamanında ve uygun hasta seçimiyle yapılan cerrahi uygulama sonucu hastaların omurgaları dümdüz olmakla beraber, herhangi bir estetik problem yaşamıyorlar ve profesyonel anlamda yapılan spor hariç, yaşıtlarının yaptığı her türlü spor faaliyetini yapabiliyor, ileride evlenebiliyor ve çocuk sahibi olabiliyorlar.”
Randevu almak için lütfen iletişim bilgilerimizi kullanın. 
“AMELİYAT YAZ TATİLLERİNDE YAPILMALI”
 
Hastaların ameliyattan bir ay sonra okuluna devam edebilecek noktaya gelir. “Altıncı aydan sonra ise spor yapmalarında kontroller doğrultusunda hiç bir mahsur yok. Ameliyattan sonra hastalara, ilk üç ay hiçbir sportif aktivite önermemekle birlikte daha sonra ise hastaya yüzme tavsiye ediyoruz. Zaten altıncı aydan sonra hasta eski sağlıklı hayatına geri dönmüş oluyor.
0 Yorum
Yorumunuzu Yapınız