Made in Graphic Adertising Agency London
Haftaiçi 9:00 - 18:00
Cumartesi - 8:00 - 14:00
Kaptanpaşa Mh Darulaceze Caddesi No:14
Şişli Kolan International Hospital
Paylaş:
BEYİN ANEVRİZMA AMELİYATI
 
Anevrizma cerrahisinin en korkulan komplikasyonu ameliyat sırasında anevrizmanın patlamasıdır.. Böyle bir durumdan hastayı sağlam olarak çıkarmanın yolu ameliyatın her anında bu duruma hazırlıklı olmak ve soğukkanlı olmaktan geçer... Bu yüzden beyin anevrizma ameliyatı ileri merkezlerde ve tecrübeli kişiler tarafından yapılmalıdır... 
Beyin anevrizması (beyinde baloncuk olarak da bilinir), beyindeki atardamarda oluşan şişkin, zayıflamış bir alandır ve anormal bir genişleme veya balonlaşma ile sonuçlanır.. Atardamar duvarında zayıf bir nokta olduğundan, anevrizmanın yırtılma (patlama) riski vardır...
Bir beyin anevrizması genellikle beynin ön kısmında bulunan ve beyin dokusuna oksijen bakımından zengin kan sağlayan atardamarlarda ortaya çıkar...
Beyin anevrizmaların çoğu (yüzde 90) herhangi bir belirti göstermez ve boyut olarak küçüktür (10 milimetreden az). Küçük anevrizmaların yırtılma riski daha düşük olabilir.
Her ne kadar beyin anevrizması klinik olarak şikayet oluşturmasa da, her an patlayıp beyin kanaması yapma riski vardır. Anevrizma kanaması ciddi bir durumdur. İstatistiksel olarak anevrizma kanaması geçiren kişilerin neredeyse %40’ı daha hastaneye gelemeden hayatını kaybetmektedir. 
 
Beyin anevrizması için tedaviler
Anevrizmanın büyüklüğü konumu, anevrizmanın şekli ve hastanın durumuna göre tedavi belirlenir. Alternatif olarak, bazı karmaşık anevrizmalar hem ana tedavi tekniklerinin hem de diğer işlem türlerinin bir kombinasyonunu gerektirebilir.
Anevrizma tedavisi için iki ana yöntem mikrocerrahi teknikle anevrizma klipleme ve endovasküler cerrahidir . Hem mikrocerrahi hem de endovasküler tedavilerin avantaj ve dezavantajları vardır. Bir hasta için uygun olan bir tedavi başka bir hasta için uygun olmayabilir. 
Hem mikrocerrahi hem de endovasküler anevrizma tedavisi için önemli deneyim ve özel eğitim gerektirir. 
 
Mikrocerrahi Anevrizma Klipleme
Mikrocerrahi anevrizma klipleme beyin anevrizmalarının tedavisi için iyi bilinen bir yöntemdir. Anevrizmaların mikrocerrahi tedavisi kraniyotomi adı verilen bir prosedür içerir.  Anevrizmaya erişildikten sonra, anevrizmanın boynuna (tabanına) bir titanyum klips yerleştirir. Klips kanın anevrizmaya girmesini önler ve kanamasını önler. 
Mikrocerrahi teknikler uzun yıllardır kullanılmaktadır ve sürekli ilerlemektedir. Mikrocerrahi ile anevrizma klipleme kanamanın önlenmesinde mükemmel bir başarı oranına sahiptir. Bununla birlikte, bazı durumlarda diğer tedavi şekli daha uygun olabilir.
 
Endovasküler cerrahi ( Kapalı Anevrizma Ameliyatı )
Endovasküler cerrahi, beyin anevrizmalarının tedavisi için daha yeni, daha az invaziv bir tekniktir. Kasıktan girilerek mikrokateterlerle anevrizmaya ulaşıldıktan sonra, anevrizma içten minik platin bobinlerle doldurulur. Bobinler çevresindeki kanla reaksiyona girerek pıhtılaşmasına neden olur.
Endovasküler tedavi, "açık" mikrocerrahi ile ulaşılması zor olan anevrizmalar için özellikle etkili olabilir. Kafatası açılmadan yapılması büyük avantajıdır.   
 Randevu almak için lütfen iletişim bilgilerimizi kullanın.
0 Yorum
Yorumunuzu Yapınız