Made in Graphic Adertising Agency London
Haftaiçi 9:00 - 18:00
Cumartesi - 8:00 - 14:00
Mimar Sinan Mah, Mimar Sinan Cd. No:72
34570 Silivri/İstanbul | Özel Silivri Anadolu Hastanesi
Paylaş:
 BEYİN TÜMÖRÜ AMELİYATI BAŞARI ORANI
 
Cerrahi olarak beyin tümörlerini çıkarmak bazı özel durumlar dışında genellikle ilk tedavi yöntemidir ve her zamankinden daha güvenli ve daha başarılıdır... Günümüzün ileri teknolojisi, daha önce yüksek riskli veya ameliyat edilemez olarak kabul edilen tümörleri, şuan tedavi edebilmemizi sağlamıştır...
 
 
Günümüzde beyin tümörlerini tedavi etmek için kullanılan beyin cerrahisindeki teknolojik imkanlar ameliyat süresini kısaltır, daha az invazivdir ve eski tekniklere kıyasla minimal kan kaybıyla sonuçlanır.. En son gelişmeler dahil, tümörünüzü tedavi etmek için birçok cerrahi yaklaşımımız var:
 
Yüksek Frekanslı Ultrason
 
Yüksek frekanslı ultrasonlar, tanısal ultrasonlardan farklıdır.. Yüksek frekanslı ultrasonlar, büyük tümörleri herhangi bir insizyon olmadan küçük parçalara bölmek için güçlü dalgalar kullanır. Bu küçük tümör parçaları ameliyat sırasında daha kolay çıkarılabilir. Cerrah, tümörü bu teknikle çekebilir, tıpkı bir portakalın özünü çekeceği gibi. Daha sonra, cilt veya tümörün dışı, çevre yapılardan daha kolay bir şekilde parçalanabilir.. Yüksek frekanslı ultrason dalgaları, sağlıklı beyin dokusuna zarar vermeden anormal hücreleri parçalamak için tam olarak odaklanmıştır... 
 
Nöronavigasyonlu Beyin Tümörü Ameliyatı
 
Nöronavigasyon, beyin cerrahlarına ameliyat sırasında beynin içinde kılavuzluk etmek için kullanılan bilgisayar destekli teknolojiler kümesidir..
Temel olarak ameliyattan önce çekilen ince kesitli bir beyin emarıyla, tümörle birlikte beynin çok konumlu ve üç boyutlu bir görüntüsü elde edilir ve bu şekilde tümörün tam yeri ve kapsamı ameliyat sırasında ortaya konur.
Diğer önemli bileşen, ameliyat sırasında tümörü çıkarmak için kullandığımız aletleri izleyen ve tümör ile ilgili konumunu bir monitörde gösteren kızılötesi çift kamera sistemidir.
Bu, beyinde, normal beyin dokusuna zarar vermeden tümörü tamamen çıkartmamıza olanak tanır, çünkü çoğu zaman ameliyat sırasında her ne kadar tümör ve normal beyin dokusu mikroskop altında görülse de tümör ile etrafındaki normal beyin dokusu net olarak ayırt edilemeyebilir.
Nöronavigasyonun avantajları:
Ameliyata  başlamadan önce bile, tümörün tam yeri dışarıdan belirlenebilir ve tümöre mümkün olan en iyi yaklaşım planlanır.
Tümöre erişmek için mümkün olan en küçük cilt kesisi kullanılır ve böylece hasta için daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme sağlanır..
Ameliyat sırasında normal beyin  dokusu daha iyi korunur böylece sağlıklı dokulara daha az hasar verilir.
Tümörün ne kadarının çıkarıldığı tahmin edilebilir, böylece minimal komplikasyonlarla maksimum güvenli rezeksiyon sağlanır.
 
 
Bir örnek…..
59 yaşında bir bayan hastaya 3 yıl önce beyin tümörü (akustik nöroma) teşhisi kondu ve ameliyat edildi. Son semptomları tümörün nüksünü düşündürdü ve aynı MRG taramasında da ortaya çıktı. Tekrar ameliyat edildi, ancak tümör beyin sapına çok yakın olduğu için (solunum ve kalp atışını sağlayan hayati yapı) tümör tamamen çıkarılamadı. Hastanın tümöre bağlı şikayetleri devam etti. Daha sonra  hasta, en son teknoloji ürünü Nöronavigasyon sisteminin rehberliğinde ameliyat edildi. Tümör, beyin sapına yapışmasına rağmen tamamen çıkarıldı ve hasta, herhangi bir ilave komplikasyon olmadı. Ameliyat sonrası kontrast BT taramasında tümörün tamamen çıkarıldığı saptandı.Randevu almak için lütfen iletişim bilgilerimizi kullanın.
0 Yorum
Yorumunuzu Yapınız