Made in Graphic Adertising Agency London
Haftaiçi 9:00 - 18:00
Cumartesi - 8:00 - 14:00
Mimar Sinan Mah, Mimar Sinan Cd. No:72
34570 Silivri/İstanbul | Özel Silivri Anadolu Hastanesi
Paylaş:
 
Beyindeki baloncuk kendiliğinden geçer mi?? Anevrizma tedavisi ilaçla olur mu? Şeklindeki sorulara kısaca yanıt vermek gerekirse baloncuk kendiliğinden iyileşmez, tedavi için mutlaka girişim gereklidir diyebiliriz...

Peki anevrizmalar tedavi edilmezse ne olur?

Öncelikle anevrizmanın boyutu ne olursa olsun mutlaka kanama riski vardır... Ancak kanama riskinin ne oranda olduğunu anevrizmanın boyutu, şekli, konumu, sizin sağlık durumunuz, tansiyonunuz, yaşınız belirler... Yapılan çalışmalarda kanamadan tespit edilen anevrizmaların yıllık kanama riski ortalama %’1’dir. Yukarıda saydığımız unsurlara göre kanama riski artıp azalacaktır. Örneğin yüksek tansiyonunuz varsa yıllık kanama riski yüzde birden oldukça fazla olacaktır.. 
Anevrizma patlayarak beyin kanamasına neden olduğunda ölüm riski yaklaşık %40 – 50 arasındadır. Sağ kalanlarda ise kalıcı nörolojik defisit görülme ihtimali yüksektir. Dolayısıyla ameliyatın riskleri ile kıyaslandığında özellikle genç ve orta yaş hastalarımızın kanama ihtimaline karşı mutlaka tedavi olmalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü anevrizmanın kendi kendine iyileşmesi gibi bir durum söz konusu değildir.

Günümüzde anevrizma ameliyatları geçmişe oranla oldukça konforlu ve daha az risklidir.

Özellikle kanamamış ve anevrizma boyutu, konumu uygun hastalarda kapalı beyin anevrizma ameliyatı hastalarımız için müthiş bir konfor sağlamaktadır. Kasık bölgesinden damar içerisine anjiyo yöntemiyle girilen bu tedavi ile baloncuk içerisinin coil adı verilen maddeyle doldurulması ve / veya stent (akım yönlendirici) ile anevrizmaya olan kan akışının kesilmesi sayesinde ameliyat sonrası iyileşme süresi kısalırken komplikasyon riski azalmaktadır.
Kapalı tedavinin mümkün olmadığı hastalarımızda ise mikro cerrahi yöntemi ile anevrizma ameliyatı yapılmaktadır. Bu yöntemde kafatasında minimal bir açıklık açılarak özel aletlerle anevrizma boynuna klips takılarak ameliyat gerçekleştirilmektedir. Mikro cerrahi ile yapılan ameliyatlarda kafatasındaki açıklık küçük olduğu için eski geleneksel yönteme oranla komplikasyon riski azalırken ameliyat sonrası iyileşme süresi kısalmıştır.

Sonuç

Anevrizma tedavisi kapalı ya da açık ameliyat ile yapılır. Anevrizma kendi kendine ya da ilaç tedavisi ile iyileşmez. Anevrizmanın yıllık kanama riski muhtemel yaşam süresi göz önüne alındığında göz ardı edilemez. Bu nedenle anevrizması kanamadan tespit edilen hastalarımıza tavsiyem en kısa sürede tedavi olmalarıdır. Herhangi bir nedenle tedavi süresi uzarsa bu süre içerisinde mutlaka tansiyonlarını kontrol altında tutmalılar, sigara içmemeliler.
Bilgi ve randevu için iletişim sayfamızı kullanabilirsiniz.
0 Yorum
Yorumunuzu Yapınız